Therapie

Begeleiding bij verlies en verandering (psycho-sociale therapie)

We hebben vaak niet geleerd om te gaan met “negatieve” gevoelens als verdriet, boosheid, jaloezie en angst. Toch horen deze bij ons leven en hebben ze belangrijke functies. Onderdrukken kan allerlei klachten veroorzaken (geestelijk en lichamelijk).
In onze westerse maatschappij zijn we vaak gericht op het cognitieve, ons verstand, het begrijpen. Maar we zijn veel meer dan ons verstand! Het is belangrijk om het verstand te laten samenwerken met ons lichaam, onze gevoelens en onze intuïtie/creativiteit.
Daarom maak ik gebruik van verschillende werkmethodes, om de samenwerking en balans te (her)vinden. Zodat je je weer compleet en jezelf kunt voelen.

Soms kan er veel spelen in je leven. Een groot verlies of verandering is aanstaande of gaande. Of je weet even niet hoe het verder moet. Dan kan het goed zijn hier samen bij stil te staan en de veelheid van dingen ontwarren. Ik kan snel analyseren en tot de kern van een vraagstuk komen. Dit brengt vaak al inzichten of verschuivingen teweeg bij mijn cliënten.
Soms wordt er gevraagd om stil te staan en tot aanvaarding te komen van datgene wat we niet kunnen veranderen. En soms wordt er juist om beweging of actie gevraagd. Bij beide zal ik je graag begeleiden.

Ook kan het zijn dat je graag iets wilt, maar niet weet hoe dit aan te pakken, bijvoorbeeld assertief zijn, op een leuke baan solliciteren, iemand die iets voor je kan betekenen benaderen, een ruzie bijleggen etc. Hierbij lijkt het of je tegen een blokkade of angst oploopt, wat maakt dat je het niet doet. Dit kan ik samen met je onderzoeken en desgewenst een actieplan met je maken.

Of loop je steeds tegen dezelfde dingen aan? Heb je steeds problemen met je leidinggevende of die ene collega? Raak je steeds je baan kwijt? Ben je snel uitgekeken op je baan en ben je snel aan een nieuwe uitdaging toe? Durf je steeds maar niet te zeggen wat jouw mening is?
Ook deze en vele andere vragen kunnen we samen onderzoeken.
“Wat is jouw rode draad in je leven?”

Mijn begeleiding is erop gericht dat:
Je beter in je vel zit en je zelfverzekerder voelt.
Je je eigen keuzes kunt maken en zelf de regie weer in handen hebt.
Je kunt omgaan met dat wat er is en dit misschien kunt accepteren.
Je leert omgaan met pijn die bij sommige verliezen hoort.
Je er achter komt wat rouwen voor jou is en hoe je voor jezelf kunt zorgen.
Je in actie durft te komen of hulp vraagt.

Door mijn manier van begeleiden gaan je lichaam, verstand, emoties/gevoelens en intuïtie/creativiteit (meer) samenwerken, waardoor je meer draagkracht ervaart.

“De gebeurtenissen in je leven kun je niet veranderen of wegnemen, wel de manier waarop je er naar kijkt en er mee omgaat”.