Over mij

Jarenlang heb ik bij verschillende organisaties gewerkt als HR/Personeelsadviseur, zowel in het bedrijfsleven als bij welzijn- en zorginstellingen. Hierbij begeleidde ik managers en medewerkers bij allerlei vragen rondom werk, loopbaan, ziekte en reïntegratie, samenwerking, conflicten, motivatie en organisatie. Waarbij ook altijd persoonlijke processen, belemmeringen, verliezen en veranderingen aan de orde kwamen. Want we werken immers vanuit wie we zijn.

De persoonlijke ontwikkeling en groei van deze collega’s vond ik het fijnste onderdeel van mijn werk. Het geeft mij altijd veel voldoening als ik iemand op weg kan helpen, zodat diegene met meer rust, vertrouwen, mogelijkheden, ideeën en plannen de deur weer uitgaat.

Ilona van der KleyNadat ik zelf te maken heb gehad met ziekte en een aantal forse verliezen, waarbij ik een periode niet wist hoe ik verder kon, heb ik gerouwd, geleerd, gehuild, gelachen, angsten overwonnen en nog veel meer. Kortom op vele manieren aan mezelf gewerkt.
Dit heeft geleid tot de beslissing om me in mijn eigen praktijk hierop te richten: het begeleiden van anderen bij hun persoonlijke ontwikkelingsprocessen, groei en heling, zodat ook zij met vertrouwen, liefde en kracht in het leven staan.

Ik heb me verder geschoold op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling (psycho-sociale therapie, focussen, NLP, systemisch coachen, persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling). Door mijn werk als P&O adviseur, waarbij ik mensen in reorganisaties heb begeleid, mijn persoonlijke ervaringen en de opleiding tot psychosociaal therapeut is begeleiding bij verlies, rouw en verandering een extra specialisatie geworden.
Om aan mijn eigen groei te werken volg ik voortdurend opleidingen of trainingen op dit gebied.

Nu begeleid ik particulieren en medewerkers/organisaties op het gebied van verlies en verandering en persoonlijke groei.

Ik maak gebruik van diverse methodes naast mijn eigen ervaring en intuïtie. Ik probeer altijd zoveel mogelijk aan te sluiten bij mijn cliënt.
Waar ik goed in ben is het snel tot de kern van je probleem (of uitdaging) komen, waarbij mijn werkmethodes erop gericht zijn dat je bij je eigen oplossingen en antwoorden komt. Zodat je gaat handelen en veranderen op een manier die volledig bij jou past en de regie over je eigen leven hervindt of behoudt.