Coaching

Coaching is een manier om je te helpen bij je eigen antwoorden en oplossingen te komen voor het vraagstuk/probleem waar je mee zit of dat wat je bezighoudt.

Mijn ervaring is dat je datgene waar je tegen aanloopt vaak onnodig ingewikkeld maakt. Door allerlei aannames (vaak over anderen, of wat zij er van zullen denken of wat zal er gebeuren) kun je verstrikt raken in je eigen gedachten.
Dan kan het helpen als er iemand is die samen met je op zoek gaat naar de kern van het probleem. Of de reden waarom iets je zo raakt. Wat maakt dat je hiervan zo van streek raakt, het moeilijk los kunt laten of niet tot een keuze komt.
Door middel van mijn vragen en structuur aanbrengen kunnen we heel snel tot de kern van het probleem of vraagstuk komen. Als we dat hebben vastgesteld, kunnen we vervolgens naar oplossingen gaan kijken. In veel gevallen is het inzicht in het probleem al voldoende oplossing of geeft het een oplossingsrichting aan. Vaak verdwijnt het probleem op dat moment al of is de (re)actie vrij snel duidelijk voor de cliƫnt.

Regelmatig krijg ik als reactie, dat het eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is, en dat men verbaasd is dat men dat zelf niet heeft kunnen bedenken.
Ik ben van mening dat iedereen een enorm zelfoplossend en lerend vermogen heeft. En toch kun je jezelf niet de spiegel voorhouden. Zelfs de beste topcoach heeft op zijn tijd iemand anders nodig om de spiegel voor te houden, een ander gezichtspunt aan te reiken en te inspireren.
Gun jezelf deze spiegel en inspiratie, want het is een verrijking in je leven.

In mijn coaching kan ik gebruik maken van diverse gesprekstechnieken, focussen, creatieve oefeningen, systemisch werk/opstellingen, rollenspellen, NLP, ademhaling- en ontspannings-oefeningen, schrijfoefeningen en lichaamswerk. Uiteraard afgestemd op jouw vraag of probleem.